Chifle pufoase

de alinutza1983 in Piine, 21 Feb 2012 | 8146 vizualizari

 

Reteta e inspirata de pe blogul Laurei Adamache, unde apare sub denumirea de "panini Laugenbrot"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt sau ulei
  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

1. Se pregateste aluatul la masina de paine, alegand programul pentru framantare si dospire. Se pun ingredientele in ordinea precizata in manualul masinii de paine ( intai cele lichide, apoi cele solide).

2. Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in bilute, de aproximativ 50-60 grame.

3. Intre timp avem grija sa punem la fiert o oala cu 2 litri de apa si adaugam in aceasta bicarbonatul si o lingura de sare.

4. Cand apa incepe sa fiarba punem si 4-5 bile de aluat, apoi le intoarcem de pe-o parte pe alta; acestea nu trebuie sa stea mai mult de 30 de secunde in apa clocotita.

5. Dupa ce au fost oparite, chiflutele se scot direct pe hartia de copt (in tava care va merge la cuptor), apoi le crestam cu un cutit bine ascutit si le presaram deasupra seminte sau sare grunjoasa.

6. Dam painicile la copt cca 20-25 minute, la foc maricel ( pentru cine are cuptor electric se recomanda o temperatura de 220 grade).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

alinutza1983 1

22.02.2012, 15:29

sarumana fetele! sunt bune....mai ales ca oparim aluatul...au o prospetime aparte!

MIUTA 1

22.02.2012, 17:23

Foarte bune

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:40

ce pufoase sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase cu iaurt